GYIK

Hol lehet karszalagot vásárolni?

A budapesti Múzeumok Éjszakája belépőjegy-karszalagok megvásárolhatók a programban részt vevő budapesti múzeumokban és helyszíneken,  valamint a jegymester.hu weboldalon is.

Vidéken belépőjegyek az adott múzeumban vásárolhatóak.

Mennyibe kerülnek a jegyek?

Budapesten a felnőtt karszalag 2200 Ft-ba, a gyermek karszalag (érvényessége 6-18 éves kor között) 1000 Ft-ba kerül. 6 éves kor alatt a belépés ingyenes. 
A vidéki intézmények
belépőjegy információiról közvetlenül az intézményeknél van lehetőség tájékozódni.

Mire jogosít fel a karszalag?

A fővárosban megvásárolható karszalag belépést biztosít az összes budapesti, a programhoz csatlakozott múzeum és kulturális intézmény minden programjára, és feljogosít az állandó és időszaki kiállítások megtekintésére is. Egyes események a programok jellege vagy a kiállítóterek befogadóképessége miatt korlátozott számban látogathatóak. E korlátozásokra, illetve az előzetes regisztrációra vonatkozó információkat és feltételeket az adott programoknál minden esetben közzétesszük. 

Milyen kedvezmények érvényesek a rendezvény idején?

Ezen az estén - a fogyatékkal élők kedvezményeit leszámítva - egyéb kedvezmények nem érvényesek.

Hogyan vehetek részt a Múzeumok Éjszakáján egészségügyi vagy szociális dolgozóként?

Az egészségügyi és a szociális dolgozók az alábbi dokumentumok felmutatásával igazolhatják az ingyenes belépésre való jogosultságukat a Múzeumok Éjszakáján:
• a munkaviszonyukat igazoló dokumentum vagy kártya (munkaviszony igazolás, hivatalos belépőkártya stb.), vagy
• az egészségügyi/szociális dolgozót alkalmazó intézmény vezetője által aláírt formanyomtatvány igazolás.

Hogyan közlekedjünk a Múzeumok Éjszakáján?   

Érdemes a fővárosi helyszínek esetén előre megtervezni az útvonalat a Muzej event@hand applikáció segítségével. Javasoljuk a tömegközlekedést, illetve alternatív közlekedési eszközök igénybevételét. Használhatók a nappali és éjszakai tömegközlekedési eszközök, de természetesen a helyszínek legtöbbje autóval is megközelíthető. Az idei karszalagok NEM érvényesek a BKV járataira, fővárosi tömegközlekedési eszköz igénybevétele esetén szükséges megváltani az utazásra feljogosító menetjegyet.

Változhatnak a programok?

Bár igyekeztünk a legnagyobb körültekintéssel eljárni a programok közzétételénél és a honlap adatainak vonatkozásában, ennek ellenére előfordulhatnak változások a meghirdetett eseményekhez képest, ezért a részt vevő intézmények a programváltozás jogát fenntartják.

Kik látogathatják a programot?

A programok a mindenkor hatályos jogszabályoknak megfelelően látogathatók, különös tekintettel a vírusvédelmi szabályozásra.
A magyar védettségi igazolvány mellett jelenleg a következő országok védettségi igazolványai elfogadottak Magyarországon: Albánia, Bahrein, Ciprus, Cseh Köztársaság, Észak-Macedón Köztársaság, Georgia, Horvátország, Marokkó, Moldova, Mongólia, Montenegró, Szerb Köztársaság, Szlovákia, Szlovénia, Törökország, Ukrajna.

Milyen egészségügyi szabályok vonatkoznak a programokra?

Az aktuális egészségügyi rendelet vonatkozik a Múzeumok Éjszakája programjainak látogatására is. A hatályos rendeletről érdemes tájékozódni a hivatalos oldalakon. Szabadtéri bemutató létesítmény látogatása során mindenki köteles a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot tartani.