Múzeumok Éjszakája 2021

A legfontosabb tudnivalók

Az újranyitás első nagyszabású, országos kulturális eseményére, a Múzeumok Éjszakájára június 26-án, a nyári napfordulóhoz legközelebbi hétvégén kerül sor. Az idei évben tehát újra nyitva lesznek a múzeumok az aktuális járványügyi helyzethez igazodva.

Ez lesz a 19. alkalom, amikor a naplemente után is élvezhetjük a múzeumok kínálatát. Bár évről évre a kultúra iránt érdeklődők egyik „mindenképp ott leszünk” alkalma ez az esemény, idén még hatványozottabban várják már nagyon sokan, hiszen ezzel a programmal újra közvetlen élményeket szerezhetnek a látogatók. A Szent Iván-éjhez legközelebb eső szombaton, azaz az év legrövidebb éjszakáján kinyitják kapuikat a múzeumok, és koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal és egyéb érdekességekkel várják az érdeklődőket. 

A karszalagok az előző évekhez képest kedvezményesebb áron (felnőtt: 1500 forint, gyermek: 800 forint) válthatók meg június 12-étől a múzeumok pénztárában vagy a jegymester.hu oldalon. A kedvezményes karszalag azonban nem érvényes idén a budapesti tömegközlekedési eszközökön, és ebben az évben nem lesznek múzeumi körjáratok sem a fővárosban, hiszen a járványhelyzet miatt sokkal kevesebb idő állt rendelkezésre az előkészületekre.

A múzeumok jelenléti programokkal készülnek, hiszen ez lesz az első alkalom, hogy a legnagyobb országos kulturális rendezvényen végre újra személyesen találkozhatunk egymással.

Vigyázzunk egymásra, és tartsuk be a járványügyi rendelkezéseket! Erre minden múzeumban kiemelt figyelmet fordítanak a rendezők, és kérjük a látogatókat is, hogy tartsák be az aktuális szabályozásokat!