Bélyegmúzeum

Telefon: 
+36 1 342 3757

A Bélyegmúzeum tárlata különleges világ körüli utazásra csábítja a látogatókat. A bemutatószekrények 3200 keretében egyfajta képes világtörténelem vár felfedezésre: a bemutatott több mint ötszázezer kisgrafikai alkotásban, mint képes világlexikonban mindenki kedvére lapozgathat és megtalálhtaj a számára kedves, felfedezésre váró témákat. A kiállított bélyegek mindegyike igazi műalkotás, felelevenítik Földünk múltját és jelenét, a történelmi eseményeket, megemlékeznek jelentős személyekről, elénk tárják világunk szépségeit, napjaink meghatározó kérdéseire is választ adnak.

Aktuális időszaki kiállításunk "A királynő postája" című tárlat, mely a postatörténet egyik legfontosabb állomásának állít emléket a Mária Terézia által 1748. december 14-én kibocsátott postapátens 270. évfordulója alkalmából. Az idei Múzeumok Éjszakája programjaink e kiállítás köré szerveződnek!

A kiállítás első része átfogó képet ad a postatörténet bélyeg bevezetése előtti korszakáról a Bélyegmúzeum gazdag és sokszínű Térfi-gyűjteményéből válogatva. A korabeli postai küldeményeken nyomon követhető a postakezelési jelzések kialakulásának folyamata, valamint megtudhatjuk, hogy miért olyan érdekesek a postamesteri bélyegzők.

A tárlat második része Mária Terézia életét, politikai küzdelmeit, modernizációs törekvéseit, illetve családi viszonyait mutatja be kiemelkedő filatéliai dokumentumok felhasználásával.

Programjaink

18:00 - 23:45
|gyermekprogram, kiállítás, kreatív foglalkozás, tárlatvezetés
Programjaink ebben az évben „A királynő postája” című időszakos kiállításunk köré szerveződnek. Tárlatvezetések az állandó kiállításban... Tovább »
18:00 - 19:00
|zene
Utazás tekerőlanton – beszélgetős koncert és hangszer bemutató.
19:00 - 20:00
|előadás, film
A holdraszállás 50. évfordulója alkalmából a vetítést követően Both Előd, a Magyar Asztronautikai Társaság elnöke tart előadást a témáról.
20:30 - 21:00
|attrakció
Takáts Márton festő- és grafikusművész Mária Terézia portréját ábrázoló rézkarcáról készülnek elvihető nyomatok Nagy Zoltán, a... Tovább »
21:00 - 22:00
|attrakció, tárlatvezetés, zene
Vendégeink a Budapesti Operettszínház művészei, Polyák Lilla és Gömöri András Máté. A musical színpadok Marie Antoinette-je és Rudolf... Tovább »
23:00 - 23:45
|attrakció, tárlatvezetés, zene
Vendégeink a Budapesti Operettszínház művészei, Polyák Lilla és Gömöri András Máté. A musical színpadok Marie Antoinette-je és Rudolf... Tovább »