EMIH – Keren Or Központ

Telefon: 
+36 1 268 0183

Budapest szívében található a modern Keren Or központ. A Károly körút 20. szám alatt elhelyezkedő épületben zsinagóga működik, amelyik kedvelt találkozóhelye a Magyarországon élő izraeli közösségnek. Élén Raskin Sámuel rabbi áll. A központ otthont ad továbbá az EMIH központi irodáinak, felnőttoktatási tantermeknek és kulturális rendezvényeknek. A központban judaika- és könyvesbolt is található.

Rabbi a buszon

A Múzeumok Éjszakája „Nyitott Zsinagógák” program elemeként június 22-én, szombat este, illetve éjszaka az EMIH szervezésében 4 budapesti zsinagóga között egy különleges buszjárat fog közlekedni. A járat 23:00-kor és 23:30-kor indul. Gyülekező minden esetben a Keren Or Központban (1052 Budapest, Károly krt. 20.), és mind a négy fővárosi helyszínt érinti. Igazi különlegesség, hogy a buszon – az este egy részében – Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija is jelen lesz, és autentikus idegenvezetést nyújt az érdeklődők számára. A buszjáratra a posta@zsido.com címen lehet előzetesen regisztrálni. Regisztráció csak visszaigazolás után érvényes!

Útvonal: Keren Or Chábád Központ – Vasvári Pál utcai zsinagóga – Budavári Zsinagóga – Óbudai Zsinagóga – Keren Or Chábád Központ.

” Zsinagóga a belváros szívében” - Rabbi a buszon

- A zsinagóga bemutatása óránként.
- Filmes összeállítás a magyarországi zsinagógákról.
- “Kérdezd a rabbit” stand, ahol bármilyen kérdés feltehető.
- ”Írasd le a neved a Tóra betűivel!” - Tóratekercs bemutatása
- Kóser ételek kóstolója.

A Múzeumok Éjszakája „Nyitott Zsinagógák” program elemeként június 22-én, szombat este, illetve éjszaka az EMIH szervezésében 4 budapesti zsinagóga között egy különleges buszjárat fog közlekedni. A járat 23:00-kor és 24:00-kor indul. Gyülekező minden esetben a Keren Or Központban (1052 Budapest, Károly krt. 20.), és mind a négy fővárosi helyszínt érinti. Igazi különlegesség, hogy a buszon – az este egy részében – Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija is jelen lesz, és autentikus idegenvezetést nyújt az érdeklődők számára. A buszjáratra a posta@zsido.com címen lehet előzetesen regisztrálni. A programon csak előzetes regisztrációval lehet résztvenni!

Útvonal: Keren Or Chábád Központ – Vasvári Pál utcai zsinagóga – Budavári Zsinagóga – Óbudai Zsinagóga – Keren Or Chábád Központ.

Programjaink

22:30 - 02:00
|tárlatvezetés
- A zsinagóga bemutatása óránként. - Filmes összeállítás a magyarországi zsinagógákról. - “Kérdezd a rabbit” stand, ahol bármilyen kérdés... Tovább »
23:00 - 01:00
|egyéb
Rabbi a buszon A Múzeumok Éjszakája „Nyitott Zsinagógák” program elemeként június 22-én, szombat este, illetve éjszaka az EMIH... Tovább »
23:00 - 01:00
|attrakció
A Múzeumok Éjszakája „Nyitott Zsinagógák” program elemeként június 22-én, szombat este, illetve éjszaka az EMIH szervezésében 4 budapesti... Tovább »