Földalatti Vasúti Múzeum

Telefon: 
+36 1 461 6500

A Földalatti Vasúti Múzeum a kontinens első, 1896-ban átadott földalattijának állít emléket. A múzeum hiteles környezetben, a millenniumi földalatti vasút 1950-es években, a kelet-nyugati metró építésekor kiiktatott alagútszakaszában került kialakításra. A kiállításon megtekinthető a földalatti vasút három egykori kocsija, számos tárgyi emlék (pl. a belvárosi végállomás eredeti „Gizella tér” felirata vagy a márványtábla, amely arról tanúskodik, hogy az ezredévi ünnepségekre Budapestre látogató Ferenc József utazott a földalattin), valamint eredeti dokumentumok, fényképek és makettek mutatják be a földalatti vasút történetét az építéstől napjainkig. A kiállítás záró részében a metróépítésekbe is betekintést nyerhetünk.

A  Múzeumok Éjszakáján 18:00 és 24:00 óra között várjuk látogatóinkat!

A program központi jegyei a múzeumban is megválthatók. A sorbanállás elkerülésért május 25-étől váltsa meg elővételben jegyét intézményünkben! Az első száz vásárló a jegy mellé 50 éves a BKV kiadványt kap ajándékba.

Programjaink

Állandó kiállítás |kiállítás
A millenniumi földalatti egykori alagútjában kialakított múzeum a világ második, 1896-ban átadott földalatti vasútjának állít emléket. A... Tovább »
Időszakos kiállítás |kiállítás
A Múzeumok Éjszakáján új időszaki kiállítással is várjuk látogatóinkat, amelyen a fővárosi közlekedési eszközök személyzetének, a BKV és a... Tovább »