GYIK

Hol lehet karszalagot vásárolni?

A budapesti Múzeumok Éjszakája belépőjegy-karszalagok megvásárolhatók a programban résztvevő budapesti múzeumokban és helyszíneken, együttműködő partnerünk, a BKK jegypénztáraiban, valamint a jegymester.hu weboldalon is.

Vidéken belépőjegyek az adott múzeumban vásárolhatóak.

Mennyibe kerülnek a jegyek?

Budapesten a felnőtt karszalag 1 900 Ft-ba, a gyermek (érvényessége 6-18 éves kor között) karszalag 800 Ft-ba kerül. 6 éves kor alatt a belépés ingyenes.

Idén először támogatói/VIP jegy is választható 10 000 Ft-os áron, ezt CSAK online, a jegymester.hu weboldalon keresztül lehet megvásárolni.
A támogatói/VIP jegyet vásárlók azon kívül, hogy sorbanállás nélkül tudnak bejutni a rendezvény ideje alatt a múzeumokba, a jegyár felével, azaz 5 000 Ft-al támogatják az általuk kiválasztott múzeumot. 

A vidéki intézmények belépőjegy információiról közvetlenül az intézményeknél van lehetőség tájékozódni.

Mire jogosít fel a karszalag?

A fővárosban megvásárolható karszalag belépést biztosít az összes budapesti csatlakozott múzeum és résztvevő kulturális intézmény minden programjára, és feljogosít az állandó és időszaki kiállítások megtekintésére is. Egyes események a programok jellege vagy a kiállítóterek befogadóképessége miatt korlátozott számban látogathatóak. E korlátozásokra, illetve az előzetes regisztrációra vonatkozó információkat és feltételeket az adott programoknál minden esetben közzétesszük. 

Milyen kedvezmények érvényesek a rendezvény idején?

Ezen az estén - a fogyatékkal élők kedvezményeit leszámítva - egyéb kedvezmények nem érvényesek.

Hogyan közlekedjünk a Múzeumok Éjszakáján?   

A karszalaggal rendelkező látogatók igénybe vehetik a Múzeumi buszjáratokat és a Múzeumi elektromos kisautókat. Ezen kívül idén is használhatók kedvezményes feltételekkel a GreenGo elektromos kisautói.

Hogyan vehető igénybe a Greengo?

Ha a kényelmes és hűvös autókat preferálod, válaszd a 100%-ban elektromos flottával rendelkező GreenGot, és élvezd az alábbi kedvezményt:

  • 40% menetdíj kedvezmény június 22-én 0.00 órától, másnap (június 23.) hajnal 4 óráig minden GreenGo felhasználónak, aki a GreenGo alkalmazásban beváltja a GGMUZEJ19 kuponkódot, és az adott időszak alatt hozza létre és zárja le a bérlését.

Nem vagy még regisztrált GreenGo felhasználó? A GreenGo oldalán további információt találhatsz a közösségi autóvezetésről és a regisztráció menetéről.

  1. Töltsd le az applikációt és vidd végig a regisztrációt!
    (A regisztráció díja 4.900 Ft, ami teljes egészében leautózható.)
  2. Lépj be a fiókodba!
  3. Írd be a fenti kuponkódot a GreenGo applikáció Kuponjaim menüpontjába!

Ha már GreenGo felhasználó vagy, a kuponkódot a GreenGo applikáció Kuponjaim menüpontjában tudod beváltani.

Lesznek vasúti kedvezmények? 

A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít az ország bármely belföldi állomásáról Budapestre, Nagykanizsára, Szentesre, Szegedre, Debrecenbe, Püspökladányba, Szolnokra, Jászkísérre, Mátészalkára, Pécsre, Miskolcra, Vámosgyörkre, Sopronba, Nagycenkre, Győrbe és Szombathelyre mint kiemelt helyszínre azoknak, akik vonattal utaznak a Múzeumok Éjszakája 2019. június 22-én estétől másnap hajnalig tartó rendezvényeire.

A kedvezményes menetjeggyel az utazás legkorábban a rendezvény napját megelőző napon, június 21-én, pénteken, 00.00-tól kezdhető meg. A visszautazást legkésőbb a rendezvény zárását követő napon, június 24-én, hétfőn, 24.00-ig kell befejezni.

A Budapestre látogatók esetében a kedvezmény a látogatást igazoló karszalag és az 50%-os alkalmi menettérti jegy visszautazáskor történő felmutatása mellett érvényes. A vidéki városokba utazók esetében az 50%-os alkalmi menettérti jegyet az érvényesítéshez a rendezvény helyszínén – a programban részt vevő múzeumok valamelyikében – le kell bélyegeztetni.

A kedvezményes jegyváltási lehetőségről és a felhasználás feltételeiről részletes tájékoztató található a MÁV-csoport honlapján, a www.mavcsoport.hu oldalon. További információért hívja a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálat a 06 (40) 49 49 49-es telefonszámon. 

Hogyan használhatom a START Klub kártyámat? 

A START Klub kártyával rendelkezők a Múzeumok Éjszakája bármely programján ingyenesen vehetnek részt, kártyájuk felmutatásával díjmentesen léphetnek be a rendezvényekre. 
Az előzetes regisztrációhoz kötött programok esetében a START Klub kártyákkal belépni szándékozóknak is jelezniük kell részvételi szándékukat az adott intézménynél.

Változhatnak a programok?

Bár igyekeztünk a legnagyobb körültekintéssel eljárni a programok közzétételénél, és a honlap adatainak vonatkozásában, ennek ellenére előfordulhatnak változások a meghirdetett eseményekhez képest, ezért a résztvevő intézmények a programváltozás jogát fenntartják.