József Attila Emlékház

Telefon: 
+36 84 343 199
Mobil: 
+36 30 864 9134

A balatonszárszói villasoron lévő, Európai Uniós forrásból 2011-ben megújuló, egykori Horváth-panzió ad otthont az új József Attila-kiállításnak. Ebben a házban töltötte utolsó napjait a súlyos betegségből lábadozó költő. 1937. december 3-án este innen indult arra a sétára, melyről nem tért többé vissza. 19 óra 35 perckor a balatonszárszói állomásról induló tehervonat halálra gázolta. A kiállítás a költő életének utolsó időszakát idézi fel, és abból visszatekintve állít emléket az egész életműnek a Petőfi Irodalmi Múzeum anyagából, valamint magántulajdonban lévő dokumentumok, fotók, tárgyak segítségével.

 MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA Belépőjegyek:

Felnőtt: 800 Ft.-

Diák; Nyugdíjas: 400 Ft.-

5 éven aluliaknak ingyenes!

 

Boszorkányság

"Pattan a szikra, lobban a láng..."

"A boszorkányság archaikus, mágikus mozgalom és természetvallás. Olyan sámánisztikus rendszer, amely a természet szellemeivel való munkát állítja a középpontba és kiegészül helyi népi hagyományokkal. Ma mindenekelőtt vallás; követői egy részénél a mágia csak másodlagos emellett.
A boszorkány szó a múltban századokon át olyan személyre vonatkozott, aki varázsigéket használt, hogy ártó szándékait keresztülvigye, s ehhez gonosz szellemek segítségét vette igénybe. Egy idő után vonatkozott a boszorkányság fogalma minden ún. természetfeletti jelenségre is, amikor olyan emberekre is kiterjesztették, akik állítólag alakot tudtak változtatni, akiket az Ördöggel kötött szövetséggel gyanúsítottak, valamint azokra, akik különös éjszakai szertartásokban vettek részt."

Rendezvényünk ezt a témát állítja idén középpontba, hogy látogatóink egy felejthetetlen, mágikus élményben vehessenek részt!

Programjaink

Állandó kiállítás |tárlatvezetés
18-19-21-22 órakor az állandó kiállításban. Belépőjegyhez kötött.
18:00 - 22:00
|kreatív foglalkozás
Kézműves foglalkozás - talizmánok, lithe koszorúk készítése. Belépőjegyhez kötött!
18:00 - 22:00
|attrakció
Jóslás kártyával, energetizáló ajándéktárgyak vására. Kelta Wicca Hagyományörzők Egyháza főpapnőjének részvételével. Belépőjegyhez... Tovább »
19:30 - 20:30
|előadás
Lapszámunk a boszorkány ábrázolásait követi nyomon a gyermek- és ifjúsági irodalomtól kezdve az egyetemes és magyar literatúra... Tovább »
20:30 - 23:00
|attrakció
Regisztrációhoz és belépőjegyhez kötött! Regisztráció és menetlevél a helyszínen váltható! Részvételi feltétel továbbá: világító... Tovább »
22:30 - 23:00
|attrakció
Lélek prizma – út egy új dimenzióba, ahol a cél megjeleníteni az előadó művészet ezer arcát, a benne rejlő misztikumokkal és belső... Tovább »