Országos Meteorológiai Szolgálat

Telefon: 
+36 1 346 4600

Az Országos Meteorológiai Szolgálat idén is két helyszínen, új témával várja a meteorológia iránt érdeklődőket nemcsak a Kitaibel Pál utcai főépületében, hanem Pestszentlőrincen a Marczell György Főobszervatóriumban is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat székházának idei programja szervesen kapcsolódik a Meteorológiai Világnap témájához: “Nap, Föld és időjárás”. A Napból érkező energia táplál minden földi életet; alakítja az időjárást, működteti az óceáni áramlatokat és a víz körforgását. Formálja hangulatunkat és mindennapi tevékenységünket. Inspirálja a zenét, a fotózást és a művészetet.  Idén tehát a sugárzásra fókuszálunk, folytatva tavaly elindított sorozatunkat, melyben egy meteorológiai elem köré csoportosítjuk programjainkat. A tavalyi közönség szavazás is kötelez, hiszen a sugárzás kapta a legtöbb szavazatot a látogatóktól! A programszerkezet marad, a tartalom viszont változik.

Programjaink

15:00 - 22:00
|egyéb, kreatív foglalkozás
Stúdiónk tavasz óta teljes gőzzel üzemel. Ha követsz minket, Te is tudod, hogy minden nap friss (élőszereplős) időjárás jelentéssel... Tovább »
15:00 - 20:00
|előadás, gyermekprogram
Hagyományainkhoz híven, először a gyerekeket várjuk egy izgalmas előadással, ahol egyszerű kísérletekkel nézünk az időjárási jelenségek... Tovább »
15:00 - 00:00
|egyéb, előadás, kreatív foglalkozás
Szabadon látogatható program! Idei programunk szervesen kapcsolódik a Meteorológiai Világnap témájához: “Nap, Föld és időjárás”. A... Tovább »
15:30 - 22:30
|előadás, film
Így teljes a NAP I SUGÁR I ÚT programunk! Egészíts ki a sugárzásról hallott ismereteidet egy fél órás előadással. A korlátozott számú... Tovább »
17:00 - 21:00
|kiállítás, tárlatvezetés
Ha érdekel a meteorológia története, szívesen tudnál meg többet a régi műszerekről, jelentkezz múzeumi sétánkra! Idén ismét lesz lehetőség... Tovább »
19:00 - 22:00
|előadás
Öt izgalmas előadással készülünk idén. Bejelentkezni a https://events.met.hu/muzej linken lehet. Tavaly is igen nagy érdeklődés övezte... Tovább »